YARA Birkeland på Insight 2019

Når norskutviklede Yara Birkeland sjøsettes i 2020, vil det bli verdens første elektriske og selvkjørende containerskip – noe som vil spare miljøet for over 750 tonn CO2 utslipp i året!

Containerskipet skal erstatte 40 000 årlige vognturer med mineralgjødsel fra Yaras fabrikk på Herøya ved Porsgrunn, til Brevik og Larvi. Det betyr et utslippskutt på 750 tonn i året. Et av forutsetningene for prosjektet er helautomatisert flyt av containere. Her har EVRY blitt valgt som teknologipartner. Når alt er ferdig utviklet, vil prosessen være helautomatisk og uten utslipp.

Ikke bare sparer dette miljøet, men prosjektet blir en milepæl og rettesnor for hele sjøfartsnæringen. 

– Yara har som mål å sørge for nok mat til verden og samtidig ivareta miljø og klima. For å få til dette, må vi våge å være først ute med nye, innovative løsninger. Med EVRY som samarbeidspartner får vi kompetanse på de nyeste teknologiene, noe som er viktig for å lykkes med dette prosjektet. Vi får også samarbeide med dyktige utviklere som har industribakgrunn og erfaring fra kompleks systemutvikling, sier prosjektleder Merete Østby i Yara.

Yaras prosjektleder Merete Østby og Roger Johannessen, prosjekteier i EVRY, kommer til Insight 2019 og forteller om dette spennende prosjektet under mandagens sesjoner!

Les mer samarbeidet mellom EVRY og Yara herog her